Берењето на печурки за некои собирачи претставува хоби, а за некои задоволство и добро поминато време во природа. Ако сакате да берете габи треба да знаете како да ги берете и каде да ги барате. Со правилно берење шансите габите да се појавата на истото место се поголеми.
Одличен посен ручек за тие што постат, а може да биде и убав прилог доколку го подготвите со месо. Подготовката е лесна и јасна.
Видовите на печурки ги одбирате сами. Пожелно е да се свежи. Ставете сад со вода да зоврие. Во садот ставете ги тестенините и намалете ја јачината на огинот. Додека се варат тестенините исецкајте ги печурките на парчиња, големина по желба.
Веб-страницата користи колачиња со цел непречено функционирање, статистики и подобрување на Вашето корисничко искуство.Кликнете на следниот линк со цел да се информирате за тоа како ги користиме колачињата: политика за колачиња.